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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registros recuperados : 433
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161.Imagem marcado/desmarcadoMOURÃO, G. de M.; COUTINHO, M. E.; MAURO, R. de A.; TOMÁS, W. M.; MAGNUSSON, W. Levantamento aéreos de espécies introduzidas no Pantanal: porcos ferais (porco monteiro), gado bovino e búfalos. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2004. 21 p. (Embrapa Pantanal. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 28).

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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162.Imagem marcado/desmarcadoPINHEIRO, M. S.; MOURAO, G. de M.; CAMPOS, Z. M. da S.; COUTINHO, M. E. Influencia da temperatura de incubacao na determinacao do sexo do jacare (Caiman crocodilus yacare). Revista Brasileira de Biologia, Rio de Janeiro, v.57, n.3, p.383-391, 1997.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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163.Imagem marcado/desmarcadoMOURAO, G. de M.; TOMAS, W. M.; GASPARINI, R. L.; BUSCHINELLI, M. C. Levantamentos populacionais. In: J.M.B. DUARTE, ed. Biologia e conservacao de cervideos sul-americanos: Blastocerus, Ozotoceros e Mazama. Jaboticabal: FAPESP / UNESP / FUNEP, 1997. p.80-88.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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164.Imagem marcado/desmarcadoTOMAS, W. M.; CACERES, N. C.; NUNES, A. P.; FISCHER, E.; MOURAO, G.; CAMPOS, Z. Mammals in the Pantanal wetland, Brazil. In: JUNK, W. J.; SILVA, C. J. da.; NUNES DA CUNHA, C.; WANTZEN, K. M. (Ed.) The Pantanal: ecology, biodiversity and sustainable management of a large neotropical seasonal wetland. Sofia: Pensoft Publishers, 2011. p. 565-597.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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165.Imagem marcado/desmarcadoBIANCHI, R. de C.; OLIFIERS, N.; GOMPPER, M. E.; MOURAO, G. Niche partitioning among Mesocarnivores in a brazilian wetland. Plos One, v.11, n. 9, p. 1-17, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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166.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z. M. da S.; MOURAO, G. de M.; COUTINHO, M. E.; ABERCROMBIE, C. Night-light counts, size structures and sex ratios in wild populations of yacare caiman (Caiman crocodilus yacare) in the Brazilian Pantanal. Vida Silvestre Neotropical, v.4, n.1, p.46-50, 1994.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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167.Imagem marcado/desmarcadoTOMAS, W. M.; SALIS, S. M. de; SILVA, M. P. da; MOURAO, G. de M. Marsh deer (Blastocerus dichotomus) distribution as a function of floods in the Pantanal wetland, Brazil. Studies on Neotropical Fauna and Environment, v.36, n.1, p.9-13, 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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168.Imagem marcado/desmarcadoPOTT, A.; CAMPOS, Z. M. da S.; MOURAO, G. de M. Reserva biologica do Centro de Pesquisa Agropecuaria do Pantanal. In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTANICA, 39., 1988, Belem. Resumos... Belem: Sociedade Botanica do Brasil / Museu Paraense Emilio Goeldi, 1988. p.291.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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169.Imagem marcado/desmarcadoMAURO, R. de A.; MOURAO, G. de M.; TOMAS, W. M.; MAGNUSSON, W. E. Quantos cervos existem no Pantanal? In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOLOGIA, 20., 1994, Rio de Janeiro. Resumos... Rio de Janeiro: UFRJ / Instituto de Biologia / Museu Nacional / SBZ, 1994. p.121-122.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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170.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO J O; SARTORI R; MACHADO G M; MOURÃO G B; DODE M A N. Quality assessment of bovine cryopreserved sperm after sexing by flow cytometry and its use for in vitro embryo production. Theriogenology, v. 74, n. 9 p. 1521-1530, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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171.Imagem marcado/desmarcadoCALHEIROS, D. F.; OLIVEIRA, M. D. de; MOURAO, G.; PADOVANI, C. R. Respostas ecológicas de longo prazo a variações plurianuais das enchentes no Pantanal matogrossense - Projeto Peld/CNPQ. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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172.Imagem marcado/desmarcadoFURTADO FILHO, O. V.; POLCHEIRA, C.; MACHADO, D. P.; MOURÃO, G.; HERMES-LIMA, M. Selected oxidative stress markers in a South American crocodilian species. Separata de: Comparative Biochemistry and Physiology, Part. C, v.146, p.241-254, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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173.Imagem marcado/desmarcadoPÉRTILE, S. F. N.; SILVA, F. F. e; MOURÃO, G. B. Seleção e associação genômica ampla para o melhoramento genético animal com uso do método ssGBLUP. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 10, p. 1729-1736, out. 2016. Título eminglês: Genome?wide selection and association in animal breeding using ssGBLUP.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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174.Imagem marcado/desmarcadoCID, B.; OLIVEIRA-SANTOS, L. G. R.; MOURAO, G. de M. Seasonal Habitat Use of Agoutis (Dasyprocta azarae) is Driven by the Palm Attalea phalerata in Brazilian Pantanal. Biotrópica, v. 45, n. 3, p. 380-385, 2013. 6 p.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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175.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, F. H. G.; MEDRI, I. M.; TOMAS, W. M.; MOURÃO, G. de M. Revisão do conhecimento sobre ocorrência e distribuição de mamíferos do Pantanal. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2002. 41 p. il. (Embrapa Pantanal. Documentos, 38).

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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176.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, F. H. G.; MEDRI, I. M.; TOMAS, W. M.; MOURÃO, G. de M. Revisão do conhecimento sobre ocorrência e distribuição de mamíferos do Pantanal. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2005. 42 p. (Embrapa Pantanal, Documentos, 38)

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais.

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177.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, F. H. G.; MEDRI, I. M.; TOMAS, W. M. MOURÃO, G. de M. Revisão do conhecimento sobre ocorrência e distribuiução de mamíferos do Pantanal. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2005. 42 p. (Embrapa Pantanal. Documentos, 38)

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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178.Imagem marcado/desmarcadoGRACIOLLI, G.; ZUCCO, C. A.; CANÇADO, P. H. D.; MOURAO, G. de M. Parasitism rates of Lipoptena guimaraesi and a new record of Lipoptena mazamae on Ozotoceros bezoarticus from the Central Pantanal wetlands in Brazil. Revista Brasileira de Parasitologia Veterinária, Jaboticabal, v. 20, n. 2, p. 178-180, abr/ jun. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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179.Imagem marcado/desmarcadoGRACIOLLI, G.; ZUCCO, C. A.; CANÇADO, P. H. D.; MOURAO, G. de M. Parasitism rates of Lipoptena guimaraesi and a new record of Lipoptena mazamae on Ozotoceros bezoarticus from the Central Pantanal wetlands in Brazil. Revista Brasileira de Parasitologia Veterinária, Jaboticabal, v. 20, n. 2, p. 178-180, abr/ jun. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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180.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z. M.; COUTINHO, M. E.; MOURAO, G. M.; BAYLISS, P. Padrao de movimento de caimans na Regiao do Pantanal - Brasil. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE ECOLOGIA, 3., 1995, Merida. Resumos... Merida: Universidad de Los Andes, 1995. p.20-5.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  15/03/2024
Data da última atualização:  15/03/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BIASOTO, A. C. T.; DUTRA, M. DA C. P.; AMORIM, T. A.; ARAÚJO, A. J. DE B.
Afiliação:  ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CNPMA; MARIA DA CONCEIÇÃO PRUDÊNCIO DUTRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DA BAHIA; TAINARA ARAÚJO AMORIM, INSTITUTO DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO SERTÃO PERNAMBUCANO; ANA JÚLIA DE BRITO ARAÚJO, INSTITUTO DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO SERTÃO PERNAMBUCANO.
Título:  Impact of grape pomace pressing process on yield, quality, and sensorial acceptability of grape juice.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. Pôster 168053; SLACAN.
Páginas:  1 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Traditional methods for producing grape juice involve steps such as destemming, crushing, maceration, pasteurization, and bottling, where the process yield (<70%) poses a problem for producing companies. In this context, pressing is an additional step, involving the extraction of juice still present in the grape pomace (residue). This study examined the physicochemical quality and acceptability of the juice resulting from pressing the pomace obtained from two types of presses (hydraulic and pneumatic), analyzing the juice from the pomace and the juice resulting from its incorporation into the whole juice (at ratio of 13%). The juices were produced on an industrial scale in 3000 kg stainless steel tanks. The treatments consisted in: whole grape juice without juice resulting from pressing addition (WJ), 100% hydraulic press grape juice (HP), 100% pneumatic press grape juice (PP), grape juice blend with hydraulic press (WJHP), and grape juice blend with pneumatic press (WJPP). The treatments were evaluated for soluble solids (SS) content, acidity, ratio (SS/acidity), pH, color intensity, hue, and overall acceptability using 100 consumers and 9-point hybrid hedonic scale. The yield of whole juice was 67% increasing with pomace pressing addition in the hydraulic press to 87% and with the pneumatic press to 93%. All juices comply with Brazilian legislation for the whole grape juice. Regarding color, the PP and HP juices showed the highest intensity values. Consumer test showed tha... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agro-industrial waste; BRS Violeta grape; Whole grape juice.
Thesagro:  Resíduo Industrial.
Thesaurus NAL:  Grape juice.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1162893/1/RA-BiasotoACT-15-SLACAN-2023-Ref-168053.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA17633 - 1UPCRA - DD
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